Goede doelen 2014

Run4Change
Run4Change Zwollenaar Rik Dokter neemt op 12 april 2015 deel aan de 35ste editie van de Marathon Rotterdam om geld in te zamelen voor Challenge Day Nederland. Challenge Day Nederland, de gemeente Zwolle en Rik Dokter gaan het gedoneerde geld gebruiken om scholen in en rondom Zwolle te helpen bij het financieren van een 'Challenge Day' (bekend van het KRO-programma ‘Over de streep’ met presentator Arie Boomsma). Zij gaan op deze manier de strijd aan tegen pesten.
Stichting Tegenkracht
Stichting Tegenkracht Tegenkracht biedt kankerpatiënten de nodige sportfaciliteiten en begeleiding om zo sterk mogelijk de behandeling van operatie, chemo en bestraling in te gaan en deze behandeling te kunnen doorstaan. Sport heeft immers een positief effect op het herstelvermogen. Daarnaast geeft het afleiding in moeilijke, zware tijden en het is nog leuk ook. In de huidige nazorg van kankerpatiënten is sport vooralsnog niet structureel ingebed en daarom biedt Tegenkracht kankerpatiënten het Sportplan Tegenkracht.
Stars for Kids
Stars for Kids De weersomstandigheden op de Mont Blanc zijn elke dag een verrassing. Zon, sneeuw, wind, mist en kou hebben vrij spel op de berg. Het team van Seven Stars trotseert in juni 2015 deze elementen van de natuur. De bergbeklimmers doen dit niet voor zichzelf, maar voor twee goede doelen. Met deze sportieve topprestatie willen de klimmers van Seven Stars kinderen die ziek zijn helpen. Ze een dagje ontspanning en plezier bieden. En het mogelijk maken dat hun papa of mama gewoon bij ze kan zijn als ze naar het ziekenhuis moeten.
Isala-team Alpe d’HuZes
Isala-team Alpe d’HuZes Een enthousiaste groep medewerkers van de Oncologie/Hematologie-afdeling binnen ziekenhuis Isala Zwolle heeft zich ingeschreven voor de Alpe d’HuZes. De medewerkers zetten zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen, om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen kanker. Op 4 juni 2015 zullen zij zo vaak als mogelijk de beruchte Alpe d’Huez gaan beklimmen en wel met een loopteam van zeven en een fietsteam van zes personen. Onder de noemer ‘Isala strijdt mee’.
Stichting KIDS Zwolle
Stichting KIDS Zwolle Stichting KIDS organiseert in de gemeenten Zwolle en Steenwijkerland wekelijkse sport- en bewegingsactiviteiten voor kinderen met een bewegingsachterstand (ClubExtra en XtraGym) en kinderen met een lichamelijke beperking (KidsClub). Deze kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen vaak niet terecht bij het reguliere sportaanbod. Ook voor deze kinderen moet er een mogelijkheid zijn om kennis te maken met sport en bewegen en om samen met andere kinderen plezier te beleven.