Goede doelen 2015

VG Sport
Stichting VG Sport VG Sport is in 1974 opgericht en bestaat dus al ruim 40 jaar. Deze stichting organiseert voor mensen met een (meervoudige) verstandelijke beperking de mogelijkheid om te zwemmen, fietsen, wandelen, dansen en nog veel meer. Sport en ontspanning verbroedert, beperkingen maken al snel plaats voor kansen om op een sportieve wijze plezier met elkaar te maken.
Sport Talent Fonds
De weg naar de top is lang. Jonge talentvolle sporters komen onderweg vele hobbels tegen, voordat zij de top hebben bereikt. Ondanks hun talent, ambitie en doorzettingsvermogen kunnen blessures, maar ook een gebrek aan financiële middelen redenen zijn om vroegtijdig af te haken. Daarom is het Sport Talent Fonds in het leven geroepen. Vanuit het fonds kan financiële ondersteuning aan deze talenten worden geboden, zodat zij hun droom kunnen blijven najagen.
Schipper mag ik ook eens varen
Genieten van een heerlijke meerdaagse vaartocht op het water. Voor veel mensen met een beperking is dat niet weggelegd. Daar wil de stichting ‘Schipper mag ik ook eens varen’ verandering in brengen. De enthousiastelingen achter deze stichting hebben alle hens aan dek gezet en een schip gekocht. Het schip wordt aangepast en geschikt gemaakt voor mensen met lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen. Het schip moet rolstoeltoegankelijk zijn en geschikt voor maximaal vijftien personen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een leefgroep met begeleiding of één of twee families met een gehandicapt familielid.
IntermeZZo
IntermeZZo is het nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten. Het doel is om mensen met kanker, maar ook hun naasten, de regie over hun leven terug te geven. Dat vindt niet alleen plaats door het geven van informatie en het bieden van een luisterend oor, maar ook door diverse ‘doe-activiteiten’. Het nazorgcentrum ziet zichzelf als ‘plek tussen huis en ziekenhuis’ en werkt samen met het Isala Oncologisch Centrum.
Ronald McDonald Huis Zwolle
In het Ronald McDonald Huis Zwolle logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Zwolse ziekenhuis Isala. Een Ronald McDonald Huis is veel meer dan een dak boven het hoofd. Ouders vinden er steun bij het management en de vrijwilligers die er werken. Maar vooral bij andere ouders, die zich in dezelfde onzekere en moeilijke situatie bevinden.