Goede doelen 2016

Roparun - Team Run2Day Zwolle
Stichting VG Sport De Roparun is een estafetteloop van Hamburg of Parijs naar Rotterdam, waarbij geld wordt opgehaald voor mensen met kanker. Dit vanuit het motto: ‘Leven toevoegen aan de dagen, daar waar vaak geen dagen meer zijn toe te voegen aan het leven’. Na de geslaagde editie van 2016 neemt Team Run2Day Zwolle ook in 2017 deel aan dit jaarlijkse evenement. Het team organiseert het hele jaar door vele acties en evenementen om geld in te zamelen. Ook zijn er heel veel (lokale) sponsoren bereid gevonden die een bijdrage leveren aan de deelname. Door middel van het beschikbaar stellen van materialen als ook door het doneren van geld.
Regio Zwolle Volleybal
Regio Zwolle Volleybal is het Zwolse damesteam dat uitkomt in de eredivisie. Dit team komt voort uit het dames volleybalteam van VC Zwolle, dat na een indrukwekkende reeks van drie kampioenschappen in 2014 promoveerde naar de eredivisie. Aangezien volleybal op het hoogste niveau zonder sponsoring niet haalbaar is, besloot een aantal ondernemers tijdens de vierde editie van het SportGala Zwolle (31 januari 2015) de handen ineen te slaan en een nieuw topsportplatform te ontwikkelen. De ideeën werden uitgewerkt en een nieuw, ambitieus volleybalteam maakte aan het begin van het seizoen 2015-2016 haar opwachting. De drijvende kracht? Het Ondernemersteam Regio Zwolle.
Autismehuis De Toren
Kinderen moeten gezond en veilig hun talenten kunnen ontwikkelen, opgroeien en naar hun mogelijkheden meedoen in de samenleving. Voor de kinderen waar De Toren zich op richt is dat niet vanzelfsprekend. De Toren, een initiatief gestart door de ouders van Sven, biedt een ontwikkelplek aan jonge kinderen met een instroomleeftijd van 3 tot 9 jaar met een diagnose binnen het autistisch spectrum. De kinderen hebben geen onderwijsplek (regulier of speciaal) of dreigen hier uit te vallen. Dit als gevolg van hun op de voorgrond staande autistische stoornis die hen belemmert te leren en ontwikkelen.