Nieuws

Gepubliceerd op maandag 19 februari 2018 om 20:52
De Sportmeeting Zwolle is maandag goed in de smaak gevallen. Zo’n 400 sportliefhebbers kwamen in het Landstede Sportcentrum bijeen voor deze sportieve netwerkbijeenkomst, georganiseerd door Stichting Sportief Zwolle in samenwerking met Ondernemersteam Regio Zwolle en Landstede.
Gepubliceerd op donderdag 7 december 2017 om 15:30
‘Winter Games’ is maandag 19 februari 2018 het toepasselijke thema tijdens de Sportmeeting Zwolle, georganiseerd door Stichting Sportief Zwolle in samenwerking met Ondernemersteam Regio Zwolle en Landstede. Deze sportieve netwerkbijeenkomst bestaat uit een inspirerend gedeelte, een feestelijk onderdeel, een gezonde brunch en natuurlijk is via het grote scherm live de 500 meter schaatsen van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang te volgen.
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 22:08
De zesde editie van het SportGala Zwolle, georganiseerd door Sportief Zwolle, is zaterdagavond bezocht door zo'n 1.300 sportliefhebbers. Onder hen waren onder meer burgemeester Henk Jan Meijer, voetbaltrainer Art Langeler, schaatser Michel Mulder en tweevoudig Olympisch roei-kampioen Nico Rienks. Tijdens de ‘Zwolse sportverkiezing’ werden negen bronzen beelden uitgereikt.
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 22:02
Landstede Basketbal is zaterdagavond tijdens het SportGala Zwolle uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. De formatie dankte de uitverkiezing aan een bijzonder succesvol jaar, waarin onder andere de finale van de play-offs om de landstitel werd bereikt. De basketballers versloegen tijdens de verkiezing de heren van Hockey Club Zwolle en de waterpolosters van Swol 1894.
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 21:54
Karateka Dylan van Moerkerk is zaterdagavond tijdens de zesde editie van het SportGala Zwolle uitgeroepen tot sportman van het jaar 2016. In een sfeervol Theater van de Sport liet Van Moerkerk schaatser Ronald Mulder en zwemmer Michiel Jorink achter zich. Van Moerkerk behaalde in 2016 de Nederlandse titel en was ook succesvol op toernooien in het buitenland.
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 21:47 1 reactie
Anna van der Breggen is zaterdag voor de tweede keer in successie verkozen tot sportvrouw van het jaar in Zwolle. De wielrenster nam het tijdens de verkiezing op tegen Yasemin Smit en Kirsten Wild en bleek uiteindelijk de winnares. Van der Breggen snelde in 2016 naar twee Olympische medailles en werd ook nog Europees kampioen.
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 21:42
Luuk Peters heeft zaterdag tijdens de zesde editie van het SportGala Zwolle de prijs voor sporttalent van het jaar in ontvangst genomen. In een bomvol Landstede Sportcentrum won de hordeloper het in de verkiezing van Joël van Moerkerk en Maureen van der Woude. Peters won in 2016 onder andere NK-goud tijdens de Nederlandse kampioenschappen indoor.
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 21:30
De actiedag van het Centre for Sports & Education en het Thomas a Kempis College voor het Ronald McDonald Huis is zaterdagavond gewaardeerd met de Laurus-sportprijs. Tijdens het zesde SportGala Zwolle werd het initiatief van de twee scholen uitgeroepen tot het sportiefste schoolinitiatief van 2016. De sponsorloop voor het Groene Plein en de Triple Challenge moesten hun meerdere erkennen.
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 21:23 1 reactie
Bertus van der Weerd is zaterdagavond in een uitverkocht Landstede Sportcentrum benoemd tot sportvrijwilliger van het jaar 2016. Van der Weerd, die al sinds 1959 verschillende functies binnen PEC Zwolle voor zijn rekening heeft genomen, bleef de genomineerden Jaap Sonnemans en Erna Terwisga voor. Hij kreeg van Robert Agelink van de Calo-opleiding van Windesheim de Laurus-Sportprijs.
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 21:16 1 reactie
Herman van den Belt is zaterdagavond verkozen tot Zwols sportcoach van het jaar. Tijdens de zesde editie van het SportGala Zwolle, in een vol Landstede Sportcentrum, kwam zijn naam uit de gouden envelop. De coach van Landstede Basketbal rekende zodoende af met zijn collega’s Bert Bunnik (Hockey Club Zwolle) en Mieke van der Sloot (Swol 1894 Waterpolo).