Nieuws

Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 22:08
De zesde editie van het SportGala Zwolle, georganiseerd door Sportief Zwolle, is zaterdagavond bezocht door zo'n 1.300 sportliefhebbers. Onder hen waren onder meer burgemeester Henk Jan Meijer, voetbaltrainer Art Langeler, schaatser Michel Mulder en tweevoudig Olympisch roei-kampioen Nico Rienks. Tijdens de ‘Zwolse sportverkiezing’ werden negen bronzen beelden uitgereikt.
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 22:02
Landstede Basketbal is zaterdagavond tijdens het SportGala Zwolle uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. De formatie dankte de uitverkiezing aan een bijzonder succesvol jaar, waarin onder andere de finale van de play-offs om de landstitel werd bereikt. De basketballers versloegen tijdens de verkiezing de heren van Hockey Club Zwolle en de waterpolosters van Swol 1894.
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 21:54
Karateka Dylan van Moerkerk is zaterdagavond tijdens de zesde editie van het SportGala Zwolle uitgeroepen tot sportman van het jaar 2016. In een sfeervol Theater van de Sport liet Van Moerkerk schaatser Ronald Mulder en zwemmer Michiel Jorink achter zich. Van Moerkerk behaalde in 2016 de Nederlandse titel en was ook succesvol op toernooien in het buitenland.
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 21:47 1 reactie
Anna van der Breggen is zaterdag voor de tweede keer in successie verkozen tot sportvrouw van het jaar in Zwolle. De wielrenster nam het tijdens de verkiezing op tegen Yasemin Smit en Kirsten Wild en bleek uiteindelijk de winnares. Van der Breggen snelde in 2016 naar twee Olympische medailles en werd ook nog Europees kampioen.
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 21:42
Luuk Peters heeft zaterdag tijdens de zesde editie van het SportGala Zwolle de prijs voor sporttalent van het jaar in ontvangst genomen. In een bomvol Landstede Sportcentrum won de hordeloper het in de verkiezing van Joël van Moerkerk en Maureen van der Woude. Peters won in 2016 onder andere NK-goud tijdens de Nederlandse kampioenschappen indoor.
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 21:30
De actiedag van het Centre for Sports & Education en het Thomas a Kempis College voor het Ronald McDonald Huis is zaterdagavond gewaardeerd met de Laurus-sportprijs. Tijdens het zesde SportGala Zwolle werd het initiatief van de twee scholen uitgeroepen tot het sportiefste schoolinitiatief van 2016. De sponsorloop voor het Groene Plein en de Triple Challenge moesten hun meerdere erkennen.
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 21:23 1 reactie
Bertus van der Weerd is zaterdagavond in een uitverkocht Landstede Sportcentrum benoemd tot sportvrijwilliger van het jaar 2016. Van der Weerd, die al sinds 1959 verschillende functies binnen PEC Zwolle voor zijn rekening heeft genomen, bleef de genomineerden Jaap Sonnemans en Erna Terwisga voor. Hij kreeg van Robert Agelink van de Calo-opleiding van Windesheim de Laurus-Sportprijs.
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 21:16 1 reactie
Herman van den Belt is zaterdagavond verkozen tot Zwols sportcoach van het jaar. Tijdens de zesde editie van het SportGala Zwolle, in een vol Landstede Sportcentrum, kwam zijn naam uit de gouden envelop. De coach van Landstede Basketbal rekende zodoende af met zijn collega’s Bert Bunnik (Hockey Club Zwolle) en Mieke van der Sloot (Swol 1894 Waterpolo).
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 21:06
Freddy Eikelboom heeft zaterdag tijdens het SportGala Zwolle uit handen van Teun Bouwhuis, sportbestuurder van het jaar 2015, een Laurus-sportprijs in ontvangst mogen nemen. De Zwolse sportbestuurder kreeg de onderscheiding op voorspraak van SportGala-juryvoorzitter en wethouder René de Heer, jurysecretaris Nico Rienks en jurylid Mariska Pekkeriet (juridische expertise) als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn verdiensten voor de Zwolse sport.
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 21:03
De sportstimuleringsprijs 2016 is zaterdagavond in de wacht gesleept door Zwollywood Sticks. De E-hockeyers, die dit seizoen voor het eerst meedoen aan de speciale competitie, bleven tijdens de verkiezing Rugby Club Zwolle en Topvolleybal Zwolle nipt voor. Het publiek in het Landstede Sportcentrum reageerde enthousiast op de uitslag.