Nieuws

Stem op het beste ondernemersinitiatief
Gepubliceerd op dinsdag 17 januari 2017 om 16:00

Over ruim een week sluit de stemming voor het zesde SportGala Zwolle. Zaterdag 4 februari verzamelt sportminnend Zwolle zich in het Landstede Sportcentrum. En wie gaan er die feestelijke avond met de prijzen vandoor? Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl/stemmen? Wie verdient jouw stem in de categorie sportiefste ondernemersinitiatief? Stemmen kan tot en met 25 januari!

Cycle4Girls
Cynthia Schultz, beter bekend als Miss Lipgloss, en voormalig profwielrenster Marijn de Vries fietsten in maart van 2016 de Cycle4Girls. Een groep van 25 enthousiaste vrouwen uit Nederland legde in Vietnam 300 kilometer af, om zo uiteindelijk ruim 169.000 euro op te halen voor Plan. Dit bedrag gaat naar Vietnamese meisjes, die daardoor onder andere toegang krijgen tot onderwijs, gezonde voeding en veilig drinkwater. Cynthia Schultz deed mee als deelnemer en datzelfde geldt voor Marijn de Vries, die het project tevens ondersteunde als trainer en coach van de deelnemers en Schultz in het bijzonder. Miss Lipgloss had voor het project nog nooit op een racefiets gezeten.

Hemmink United for Hope
De verschrikkelijke ziekte kanker komt in steeds meer lagen van de bevolking voor. Ook binnen Hemmink BV zijn ze, zowel in zakelijke als persoonlijke sfeer, bekend met de ziekte en daarom deden medewerkers van het bedrijf in 2016 mee aan de Samenloop voor Hoop in Zwolle. Onder de naam ‘Hemmink United for Hope’ wandelde een grote groep collega’s 24 uur lang door Park De Wezenlanden, om zo geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Met behulp van individuele sponsoring, bedrijfsstappen en privé-acties haalde het team uiteindelijk maar liefst 40.000 euro op.

Regiolokaal Survival Challenge
Regiolokaal organiseerde in samenwerking met Survivalrun THOR Zwolle de eerste Regiolokaal Survival Challenge. In juni kwamen er verschillende bedrijventeams in actie, die de survivalbaan van THOR Zwolle met succes volbrachten. Daarmee werd er niet alleen contact gelegd tussen de bedrijven, ook werd er geld opgehaald voor het goede doel. De deelnemers sportten voor het Jeugdsportfonds Zwolle, het fonds dat sportkansen creëert voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging. Het leverde een mooi geldbedrag op, waarmee veel kinderen werden geholpen.