Nieuws

Wie wordt sportvrouw van het jaar 2016?
Gepubliceerd op woensdag 18 januari 2017 om 16:00

Het aftellen is begonnen. De zesde editie van het SportGala Zwolle komt steeds dichterbij. Op zaterdag 4 februari worden in het Landstede Sportcentrum de Zwolse sporters in de spotlights gezet. Wie gaan er met de prijzen vandoor? Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl/stemmen? Op bijvoorbeeld jouw favoriet in de categorie sportvrouw van het jaar 2016. Stemmen kan tot en met 25 januari!

Anna van der Breggen
Voor wielrenster Anna van der Breggen was 2015 al heel succesvol, maar 2016 was voor haar misschien nog wel meer bijzonder. Ongetwijfeld staat haar gouden race tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro nog in menig geheugen gegrift, terwijl ze daar ook brons op de tijdrit won. Naast haar Olympische medailles zette Van der Breggen meerdere wedstrijden op haar naam. Kort na de Spelen werd zij Europees kampioen op de weg en won zij de klassieker De Waalse Pijl. De Giro Rosa, de ronde van Italië voor vrouwen, leverde Van der Breggen een derde plaats op. En verder zegevierde zij nog in de Salverda Omloop van de IJsseldelta.

Yasemin Smit
Waterpoloster Yasemin Smit bemachtigde in 2016 met het Nederlands team een zilveren medaille op het EK waterpolo in Belgrado. In de finale werd nipt verloren van Hongarije, dat met de titel en een ticket voor de Olympische Spelen aan de haal ging. Na afloop van het Europees kampioenschap werd de aanvoerster van Oranje uitgeroepen tot speelster van het toernooi. Een troostprijs voor Smit, want voor haar stond alles in het teken van Rio. Haar sterke spel leverde de waterpoloster in juni wel een mooie transfer op naar de Griekse topclub Olympiakos, waarmee zij in 2009 al eens landskampioen werd.

Kirsten Wild
Ook voor Kirsten Wild was 2016 een jaar vol met prijzen. Allereerst won de wielrenster de wereldbeker op het omnium, waarna op het WK baan een zilveren medaille volgde op scratch. De maand oktober zat helemaal vol met prijzen. Het WK op de weg werd afgesloten met een zilveren medaille, waarna ze een kleine week later de show stal op het EK baan. In Frankrijk voegde Wild tweemaal goud, eenmaal zilver en eenmaal brons aan haar totaal toe. Daar bleef het niet bij. In december deed Wild tijdens het NK baan mee aan de koppelkoers, de achtervolging, de scratch en de puntenkoers en die onderdelen sloot zij allemaal als winnares af.