Nieuws

Studenten Landstede helpen bij SportGala
Gepubliceerd op vrijdag 3 februari 2017 om 16:03

Meer dan tachtig horeca- en beveiligingsstudenten van Landstede zorgen er zaterdag 4 februari mede voor dat het SportGala Zwolle in het Landstede Sportcentrum een succes wordt. Zij helpen mee bij de ontvangst, de bediening, de beveiliging, in de keuken en bij de opbouw en afbouw. “We krijgen 1.300 mensen over de vloer en zonder die studenten is het niet te doen”, zegt organisator Rob Heethaar van Sportief Zwolle. “De samenwerking is perfect.”

‘Bluefinger Grand Slam’ is het thema van de zesde editie van het SportGala Zwolle, dat elk jaar succesvoller wordt. “Dit jaar waren we voor het eerst bijna twee weken van te voren al uitverkocht”, zegt Rob. “Er komen ruim 500 sponsoren, ondernemers, genomineerden en ondertekenaars dineren. Vervolgens komen er zo’n 300 genodigden waaronder oud-genomineerden en oud-winnaars en dan is er het publiek dat uit ongeveer 500 mensen bestaat. Het is een hele organisatie, mede omdat zo’n sportcentrum helemaal een metamorfose moet ondergaan.” Rob is blij met de samenwerking met Landstede. “Je hebt met het Theater van de Sport een prachtig mooie sportomgeving, en de studenten zijn onmisbaar in het geheel. Die zorgen er mede voor dat we zoiets kunnen organiseren.” Het geheim van het succes van het Sportgala Zwolle zit volgens Rob in de grootse aanpak. “Het is een stijlvol gala; een bijzonder gebeuren dat je als gast, sporter, organisatie of bedrijf niet vaak meemaakt, misschien maar één keer. Dat maakt het speciaal.”

Meerwaarde
Aan het Sportgala werken twintig beveiligingsstudenten mee om de boel in goede banen leiden. Daarnaast zetten zestig eerstejaars horecastudenten niveau 2, niveau 3 en niveau 4 zich in. “We hebben een aantal shifts ingesteld”, zegt coördinator docent Hans Jansen. “Op vrijdag wordt het center court opgebouwd, ingedekt en klaargezet. Dat is al een project op zich, want je moet een sportruimte omtoveren tot een sfeervolle plek om te dineren. Een aantal studenten verzorgt op zaterdag de ontvangst en de garderobe. Zo’n vijftien mensen helpen cateraar Stern in de keuken en dan is er een grote groep van rond de dertig studenten die bedient bij het diner. Zij moeten heel hard lopen. Alles is goed gepland en gebrieft, dus het gaat allemaal prima verlopen.”

De studenten hebben er zin in. “Het is een bijzonder en uniek spektakel om mee te maken, zo’n groots opgezet gala. Bovendien zijn veel studenten sportminded, dus dat maakt het extra interessant. En ze leren er heel veel van, want het raakt heel veel vlakken. Samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, onder druk werken: die meerwaarde maakt dat we ons hier echt voor de volle honderd procent voor inzetten. Dat is ook wat ik tegen de studenten zeg: kijk, luister, vraag, pak alle kennis op die je kunt oppakken, want zoiets maak je niet vaak mee en je kunt er super veel aan hebben.”