Nieuws

Herman van den Belt coach van het jaar
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 21:16 1 reactie

Herman van den Belt is zaterdagavond verkozen tot Zwols sportcoach van het jaar. Tijdens de zesde editie van het SportGala Zwolle, in een vol Landstede Sportcentrum, kwam zijn naam uit de gouden envelop. De coach van Landstede Basketbal rekende zodoende af met zijn collega’s Bert Bunnik (Hockey Club Zwolle) en Mieke van der Sloot (Swol 1894 Waterpolo).

Van den Belt ontving uit handen van Art Langeler, hoofdopleiding van PSV, de bijbehorende Laurus-sportprijs. De coach was vereerd om de bokaal in ontvangst te nemen. “Dankjewel iedereen, dankjewel team, dankjewel staf, dankjewel thuis en dat is het”, zo luidt de boodschap van Herman van den Belt. Het kon rekenen op waardering van een ieder.

Herman van den Belt is al jarenlang de stille kracht achter Landstede Basketbal. Onder de vleugels van de coach presteerde Landstede de laatste jaren steeds beter en dat mondde in 2016 uit in een historisch jaar. Voor het eerst in de clubgeschiedenis sloten Van den Belt en zijn mannen de reguliere competitie af als nummer één, waarna ook in de play-offs de finale werd bereikt. Daarin was het Groningse Donar echter met 4-1 te sterk. Van den Belt werd door collega’s, aanvoerders en journalisten ook nog uitgeroepen tot ‘coach of the year’ van het seizoen 2015-2016, een mooie blijk van waardering voor zijn werkzaamheden.

Zie ook:
SportGala-foto's van Annet van Raalten
SportGala door de lens van Hans Smit
Kiekjes voor fotowand SportGala Zwolle
Videoreportage zesde SportGala Zwolle

Reactie geplaatst door rijssen op zaterdag 4 februari 2017 om 21.51 uur
Vanuit Rijssen van harte gefeliciteerd met deze verkiezing!

Voeg nieuwe reactie toe