Nieuws

Van der Weerd sportvrijwilliger van 2016
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 21:23 1 reactie

Bertus van der Weerd is zaterdagavond in een uitverkocht Landstede Sportcentrum benoemd tot sportvrijwilliger van het jaar 2016. Van der Weerd, die al sinds 1959 verschillende functies binnen PEC Zwolle voor zijn rekening heeft genomen, bleef de genomineerden Jaap Sonnemans en Erna Terwisga voor. Hij kreeg van Robert Agelink van de Calo-opleiding van Windesheim de Laurus-Sportprijs.

De vrijwilliger en groot fan van PEC Zwolle besteeg vol trots het podium. Nadat Agelink de winnaar bekend had gemaakt, klonk er vanuit de zaal een groot applaus. Van der Weerd reageerde vol trots op het winnen van de verkiezing en sprak de zaal mooi toe. ”Het is mooi dat de mensen je zo erkennen. Ik ben heel erg blij met deze prijs", aldus de rasechte PEC Zwolle-supporter.

Bertus van der Weerd is onlosmakelijk verbonden aan voetbalclub PEC Zwolle. In 1959 ging hij op vrijwillige basis aan de slag als jeugdleider en 57 jaar later is de grote PEC Zwolle-fan nog altijd actief voor de Zwolse voetbalclub. Binnen de club kent werkelijk iedereen hem, ook omdat hij zo’n beetje iedere dag in het stadion is te vinden. Hij verricht diverse werkzaamheden, maar is toch vooral bekend vanwege zijn rol binnen de jeugdafdeling van de club. Voor zijn jarenlange verdiensten voor de Zwolse club kreeg hij in 2009 een koninklijke onderscheiding en werd hij in 2010 al benoemd tot erelid van PEC Zwolle.

Zie ook:
SportGala-foto's van Annet van Raalten
SportGala door de lens van Hans Smit
Kiekjes voor fotowand SportGala Zwolle
Videoreportage zesde SportGala Zwolle

Reactie geplaatst door Alexander Rabel op zondag 5 februari 2017 om 09.25 uur
Heel, héél hartelijk gefeliciteerd Bertus met deze fantastische prijs. Ik waardeer eigenlijk iedere vrijwilliger enorm, maar ook in dit geval kan er maar één 'winnaar' zijn. Jij hebt deze blijk van waardering in een prachtige 'volle bak' omgeving in ontvangst mogen nemen. Wellicht symbolisch ook met een gewaardeerde knipoog naar collegae vrijwilligers. Namens jou Bertus heb je deze onderscheiding ook voor hen in ontvangst kunnen nemen. Waardering alom; en zeer terecht!!!

Voeg nieuwe reactie toe