Nieuws

Sportvrouw 2016: Anna van der Breggen
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 21:47 1 reactie

Anna van der Breggen is zaterdag voor de tweede keer in successie verkozen tot sportvrouw van het jaar in Zwolle. De wielrenster nam het tijdens de verkiezing op tegen Yasemin Smit en Kirsten Wild en bleek uiteindelijk de winnares. Van der Breggen snelde in 2016 naar twee Olympische medailles en werd ook nog Europees kampioen.

Van der Breggen, die zelf niet aanwezig was, werd in het Landstede Sportcentrum vertegenwoordigd door haar ouders. Haar vader nam de Laurus-sportprijs, uitgereikt door Tanja Geurtse van Rabobank IJsseldelta, met veel plezier in ontvangst. “Anna zit op dit moment in het vliegtuig van Spanje naar Nederland. Ze vroeg mij om deze prijs in ontvangst te nemen. Ik wil iedereen bedanken voor de prijs. Wielrennen is ook een teamsport, dus het is niet alleen haar prijs.”

Voor wielrenster Anna van der Breggen was 2015 al heel succesvol, maar 2016 was voor haar misschien nog wel meer bijzonder. Ongetwijfeld staat haar gouden race tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro nog in menig geheugen gegrift, terwijl ze daar ook brons op de tijdrit won. Naast haar Olympische medailles zette Van der Breggen meerdere wedstrijden op haar naam. Kort na de Spelen werd zij Europees kampioen op de weg en won zij de klassieker De Waalse Pijl. De Giro Rosa, de ronde van Italië voor vrouwen, leverde Van der Breggen een derde plaats op. En verder zegevierde zij nog in de Salverda Omloop van de IJsseldelta.

Zie ook:
SportGala-foto's van Annet van Raalten
SportGala door de lens van Hans Smit
Kiekjes voor fotowand SportGala Zwolle
Videoreportage zesde SportGala Zwolle

Reactie geplaatst door rijssen op zaterdag 4 februari 2017 om 22.15 uur
Gefeliciteerd Anna! In november nog een clinic in Apeldoorn gehad, die door jouw werd verzorgd werd in Apeldoorn. En vandaag mocht je in Zwolle op het podium staan, waar mijn broer later op stond!

Voeg nieuwe reactie toe