Sportiefzwolle.tv - Ondertekenaars Gouden Sportboek

Nieuws

Gouden Sportboek veel krabbels rijker
Gepubliceerd op zaterdag 4 februari 2017 om 20:47 bevat foto's

Het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle is weer een groot aantal krabbels rijker. Kort voor het hoofdprogramma van het SportGala Zwolle mochten zaterdag maar liefst twintig individuele sporters, drie duo’s en twee ploegen, op basis van hun prestaties in 2016, hun handtekening zetten in het boek. En van die Zwolse sporters liet het merendeel die kans niet onbenut.

Het Gouden Sportboek is aan het einde van de functieperiode van de Gemeentelijke Dienst Sport en Recreatie van de gemeente Zwolle, op 16 december 1988, in het leven geroepen. Dat staat op de eerste pagina van het boek vermeld. Zwolse burgers die in hun tak van sport een prestatie van uitzonderlijk niveau hebben geleverd, bekrachtigen dat met hun handtekening in het boek. Inmiddels zijn de richtlijnen voor ondertekening verscherpt. Zo moet de sport bijvoorbeeld aangesloten zijn bij de topsport van het NOC*NSF. De eerste sporter die het Gouden Sportboek in 1988 ondertekende (met terugwerkende kracht) was atleet Wim Peters. Hij was toen 85 jaar oud. Wim Peters heeft verschillende malen de Nederlandse titel op de hink-stap-sprong behaald. Na hem kwamen bekende sportieve Zwollenaren als Erben Wennemars, Nico Rienks, Jeroen Dubbeldam en Lotte van Beek.

Het boek is al honderden keren getekend door sporters en teams in veel takken van sport. Van wielrennen tot karate, van skeeleren tot triatlon, van tafeltennis tot zwemmen, van acrogym tot roeien. Zwolle is een sportieve gemeente, daarvan geeft het Gouden Sportboek akte. Het is een boek dat een mooi tijdsbeeld geeft en waarin, ook voor latere geslachten, sportieve prestaties bewaard worden. Want herinneringen vervagen om uiteindelijk te vergaan, maar het Gouden Sportboek blijft altijd bestaan.