Stemmen

Stemmen voor SportGala Zwolle

De stemmodule is gesloten! Een stem uitbrengen op jouw favorieten was mogelijk van 23 december 2016 tot en met 25 januari 2017!

Sportman van het jaar 2016


Michiel Jorink

Paralympisch zwemmer Michiel Jorink zwom in 2016 de nodige prijzen bij elkaar. Vooral tijdens het ONK in Hoofddorp was hij uitermate succesvol. Jorink won daar vier keer goud, twee keer zilver en zwom ook nog een paralympisch wereldrecord.
Stemmen

Dylan van Moerkerk

De karateka van Mossel-Boot kroonde zich tot Nederlands kampioen tot 21 jaar. Ook zette hij in het buitenland opzienbarende resultaten neer. Zo won Dylan van Moerkerk de Open Oostenrijkse kampioenschappen en pakte hij brons in Duitsland en België.
Stemmen

Ronald Mulder

Schaatser/skeeleraar Ronald Mulder won in 2016 op de schaats een wereldbekerwedstrijd over 500 meter en zilver op het NK sprint. Daarnaast werd hij op skeelers Nederlands kampioen op de 100 meter en pakte hij twee bronzen EK-medailles.
Stemmen

Sportvrouw van het jaar 2016


Anna van der Breggen

Voor Anna van der Breggen was het een jaar vol prijzen. De Olympische Spelen in Rio leverde haar een gouden en een bronzen medaille op en ook won ze de Europese titel. Daarnaast won Van der Breggen de Waalse Pijl en werd ze derde in de Giro Rosa.
Stemmen

Yasemin Smit

Yasemin Smit bemachtigde in 2016 een zilveren medaille op het EK waterpolo. De Zwolse was aanvoerder van Oranje en werd na afloop uitgeroepen tot speelster van het toernooi. Ook maakte Smit de overstap naar de Griekse topclub Olympiakos.
Stemmen

Kirsten Wild

Twee WK-medailles, vier EK-medailles en vier keer Nederlands kampioen: 2016 was voor Kirsten Wild een onvergetelijk jaar. Naast deze prijzen zette Wild nog een aantal andere wedstrijden op haar naam, waaronder de RideLonden en de Tour de Yorkshire.
Stemmen

Sporttalent van het jaar 2016


Joël van Moerkerk

Karateka Joël van Moerkerk (18) werd in 2016 Nederlands kampioen in zijn leeftijdscategorie. Verder won hij onder meer het toernooi om de Banzai Cup in Berlijn. En door zijn prestaties is hij door de KBN reeds geselecteerd voor het EK voor junioren 2017 in Sofia.
Stemmen

Luuk Peters

Hordeloper Luuk Peters (17) kon vroeg in het jaar al juichen. Hij won tijdens het Nederlands kampioenschap de 60 meter horden voor junioren en stond ook bij de PEC Indoor op het hoogste ereschavot. In Apeldoorn won hij eveneens op de 60 meter horden.
Stemmen

Maureen van der Woude

Volleybalster Maureen van der Woude (16) maakte in 2016 de grote stap van de meisjes A1 van VC Zwolle naar eredivisionist Regio Zwolle Volleybal, terwij zij tevens traint met Jong Oranje. Met de A1 van VC Zwolle werd zij Nederlands kampioen.
Stemmen

Sportploeg van het jaar 2016


Hockey Club Zwolle - Heren

De herenploeg van HC Zwolle promoveerde in 2016 naar de overgangsklasse. De competitie werd op overtuigende wijze als koploper afgesloten en in de play-offs was de ploeg ook succesvol. Roomburg werd in twee wedstrijden over de knie gelegd.
Stemmen

Landstede Basketbal

Landstede Basketbal schreef in 2016 historie. Voor het eerst in de clubgeschiedenis sloot de eredivisionist de reguliere competitie af als nummer één en daarna werd de finale van de play-offs om de landstitel bereikt. Daarin was Donar te sterk.
Stemmen

Swol 1894 Waterpolo - Dames

In het eerste deel van 2016 werden de waterpolosters van Swol 1894 kampioen in de eerste klasse van het district. Daardoor promoveerde de formatie naar de tweede klasse van de bond en daarin bleef Swol tot dusver ongeslagen. De opmars duurt voort.
Stemmen

Sportcoach van het jaar 2016


Herman van den Belt

Herman van den Belt won met Landstede Basketbal de reguliere competitie en reikte in de play-offs om de landstitel tot de finale. Daarnaast werd hij door collega’s, aanvoerders en journalisten uitgeroepen tot ‘coach of the year’ van het seizoen 2015-2016.
Stemmen

Bert Bunnik

Met Bert Bunnik aan het roer promoveerde HC Zwolle in 2016 naar de overgangsklasse. De coach probeert met zijn enthousiasme en kunde de Zwolse hockeyclub verder omhoog te helpen en dat mondde uit in de zeer gewenste promotie.
Stemmen

Mieke van der Sloot

Mieke van der Sloot en Swol 1894 blijkt een gouden combinatie. De coach stapte in nadat de waterpolodames van Swol net waren gedegradeerd en onder haar hoede is een flinke stap gemaakt. Veel inzet en plezier resulteerden in een kampioenschap.
Stemmen

Stimuleringsprijs van het jaar 2016


Rugby Club Zwolle

Het jaar 2016 was voor rugbyminnend Nederland een bijzonder jaar. Door het WK rugby stond de sport volop in de schijnwerpers en daar maakte RC Zwolle dankbaar gebruik van. Er werd ingezet op de jeugdafdeling van de club, die flink groeiende is.
Stemmen

Topvolleybal Zwolle

Jelle Hilarius, Thijs van Noorden en Gerard van Vliet sprongen met een uniek plan in het gat dat Landstede Volleybal achter liet. Met Coniche Topvolleybal Zwolle behielden zij eredivisievolleybal voor Zwolle en uiteindelijk hopen zij de top van Nederland te bestormen.
Stemmen

Zwollywood Sticks

Onder de vlag van ReVAS De Peperbus begonnen sporters in een elektronische rolstoel met hockeyen. Zwollywood Sticks werd geboren en binnen een mum van tijd waren er zestien spelers actief. In 2016 werden ook al de eerste competitiewedstrijden afgewerkt.
Stemmen

Sportvrijwilliger van het jaar 2016


Jaap Sonnemans
(Landstede Basketbal)

Wie Landstede Basketbal zegt, zegt Jaap Sonnemans. Er gaat geen wedstrijd van de ploeg voorbij zonder de trommelaar, die de basketballers bijstaat bij alles wat maar mogelijk is. Van materiaalman tot aanjager van het publiek.
Stemmen

Erna Terwisga
(VG Sport)

Al ruim 38 jaar is duizendpoot Erna Terwisga bestuurslid van VG Sport Zwolle. Door haar positieve houding is zij voor iedereen een aanspreekpunt. Bovendien verzorgt zij met verve haar taken als secretaris en penningmeester.
Stemmen

Bertus van der Weerd
(PEC Zwolle)

In 1959 is Bertus van der Weerd als vrijwilliger bij PEC Zwolle aan de slag gegaan als jeugdleider. 57 Jaar later is de grote PEC Zwolle-fan nog altijd actief voor de Zwolse voetbalclub, waar werkelijk iedereen hem kent.
Stemmen

Sportiefste schoolinitiatief van het jaar 2016


Ronald McDonald Actiedag
(CSE/Thomas a Kempis)

Het Centre for Sports & Education en het Thomas a Kempis College hielden op 8 juli een actiedag voor het Ronald McDonald Huis. Middels verschillende sportieve initiatieven van beide scholen werd ruim 14.000 euro bij elkaar gehaald.
Stemmen

Sponsorloop voor Groene Plein
(Vrije School Michaël)

Met onder meer een sportieve sponsorloop droegen de leerlingen van Vrije School Michaël hun steentje bij aan de realisatie van het Groene Plein. De kinderen haalden 10.000 euro op voor het plein, voor zowel school als wijk.
Stemmen

Triple Challenge
(Greijdanus College)

Een fietsgroep van het Greijdanus College beklom in 2016 drie bergen voor drie goede doelen. Met deze Triple Challenge werd meer dan 14.500 euro ingezameld voor Present Zwolle, Compassion en de Hersenstichting.
Stemmen

Sportiefste ondernemersinitiatief van het jaar 2016


Cycle4Girls
(Miss Lipgloss/Marijn de Vries)

Beautyblogger Cynthia Schultz (Miss Lipgloss) en Marijn de Vries deden mee aan de Cycle4Girls. In Vietnam legde het duo per fiets 300 kilometer af en haalde samen met de andere deelnemers ruim 169.000 euro op voor Plan.
Stemmen

Hemmink United for Hope
(Hemmink)

Medewerkers van Hemmink BV haalden tijdens de Samenloop voor Hoop geld op voor KWF Kankerbestrijding. Door middel van vele acties en het afleggen van de loop kwamen de collega’s tot een resultaat van 40.000 euro.
Stemmen

Regiolokaal Survival Challenge
(Regiolokaal)

Regiolokaal organiseerde samen met Survialrun THOR de eerste Regiolokaal Survival Challenge. Op de baan gingen bedrijventeams de strijd met elkaar aan. Goed voor een mooi geldbedrag voor het Jeugdsportfonds Zwolle.
Stemmen

Stemmen is helaas niet meer mogelijk!